Kirjoitettu

Tulien yö Kotiluodolla 26.8.2017

Tulien yö Kotiluodolla 26.8.2017

Lauantaina 26.8.2017 järjestetään HNS:n saaritukikohdalla, Kotiluodolla Tulien yö tapahtuma. Tule viettämään Suomen luonnon päivää Kotiluodolle.

Kotiluodolla ei valitettavasti ole mitään isompaa ohjelmaa tai tarjoilua 60-vuotisjuhlien läheisyyden vuoksi, mutta Kotiluodolle voi tulla omatoimisesti saunomaan ja grillailemaan omalla veneellä tai koulutusalus Navis V:llä.

Kotiluodolle järjestetään kuljetus lauantaina. Koulutusalus Navis V liikkuu mantereen ja Kotiluodon välillä seuraavan aikataulun mukaisesti.

Lauantai 26.8.2017
Klo 13:00 Lähtö HMVK:n satamasta, Tervasaarenkannakselta.
Klo 14:30 Matkustajien nouto tarvittaessa myös Puotilasta, muista ilmoittaa nousetko kyytiin Tervasaaresta vai Puotilasta.
Klo 21:00 Lähtö Kotiluodolta Puotilaan.
Klo 21:30 Puotilassa, Navis V palaa yöksi Kotiluodolle.

Sunnuntai 27.8.2017
Klo 9:00 Lähtö Kotiluodolta, suoraan Tervasaareen.
Klo 10:00 Perillä Tervasaaressa.

Ilmoittautumiset kuljetukseen sähköpostilla osoitteeseen navis5ajot@gmail.com. Halukkaat voivat yöpyä Naviksessa Kotiluodolla.

Kirjoitettu

Kuljetus 60-vuotisjuhliin Kotiluodolle

Kuljetus HNS:n 60-vuotisjuhliin järjestetään koulutusalus Navis V:llä lauantaina 19.8. Kuljetus lähtee Laajasalosta iltapäivällä. Ilmoittautuneille on lähetetty perjantaina lisätietoja kuljetuksesta. Jos tarvitset kuljetuksen Kotiluodolle niin lähetä pikaisesti sähköpostia osoitteeseen info@hns.fi ja kerro kuinka monta henkilöä olisi tulossa. Suosittelemme suosimaan yhteiskuljetusta sillä Kotiluodon laituri voi olla lauantaina melko täynnä.

Kirjoitettu

Syksyn 2017 laivurikurssit nyt myynnissä

Aikataulut ja luennoijat on nyt saatu sovitetuksi syksyn kursseille.

Voit ilmoittautua kursseille ostamalla vastaavan kurssipaikan.

Laivurikursseja on seuraavasti:

Muistathan tilata myös kurssimateriaalin!
Kurssihinnat eivät sisällä mitään materiaalia, koska joillakin se on jo muualta hankittuna.

Kirjoitettu

Syksyn laivurikurssien päivämäärät

Kurssisuunnitelma syksy 2017 
Saaristolaivuri viikonloppukurssi II 
Luennoija: Jyri Suvanto 
Luentoajat: klo 10-16 
la-su 21.-22.10. 
la-su 28.-29.10. 
Paikka: HNS toimisto 
 
Saaristolaivuri viikonloppukurssi I 
Luennoija: Aarno Kansikas 
Luentoajat: klo 10-16 
la-su 4.-5.11. 
la-su 11.-12.11. 
Paikka: HNS toimisto 
 
Saaristolaivuri iltakurssi 
Luennoija: Jyrki Koski 
Luentoajat: keskiviikkoisin klo 18-21 
18.10., 25.10., 1.11., 8.11., 15.11., 22.11., 29.11. 
Paikka: HNS toimisto 
 
Rannikkolaivuri viikonloppukurssi 
Luennoija: Aarno Kansikas 
Luentoajat: klo 10-16 
la-su 18.-19.11. 
Paikka: HNS toimisto 
 
Rannikkolaivuri iltakurssi 
Luennoija: Jaana Halla 
Luentoajat: maanantaisin klo 18-21 
16.10, 23.10., 30.10., 6.11., 13.11., 20.11., 27.11.  
Paikka: HNS toimisto 
 
Avomerilaivuri iltakurssi 
Luennoija: Aimo NissiMatti Grönroos, Erkki Attila (laskuharjoitukset) 
Luentoajat: Tiistaisin klo 18-21 alkaen 10.10.2017, päättyen 17.04.2018  
Paikka: HNS toimisto 
Kirjoitettu

HNS 60v – päivälliskortti nyt ostettavissa

Helsingin Navigaatioseuran 60v-juhlallisuuksia vietetään lauantaina 19.08.2017 Kotiluodolla.

Juhlassa on tarjolla päivälliskortin ostaneille kolmen ruokalajin päivällinen ruokajuomineen. Osta tarvittava määrä päivälliskortteja verkkokaupasta, eli yhtä monta, kuin seurueessasi on ruokailuun osallistujia. Päivälliskortit kerätään ruokailuun tultaessa.

Päivälliskortit on ostettava viimeistään sunnuntaina 06.08., jonka jälkeen lähetämme tulostettavat päivälliskortit annettuun sähköpostiosoitteeseen.

Päivälliskortit toimitetaan suoraan Kotiluodolle jossa ne jaetaan.

Päivälliskorttien myynti loppuu siis kaksi viikkoa ennen juhlaa, koska catering tarvitsee ennakkoon tiedon ruokailuun osallistuvien lukumäärästä.

Kirjoitettu

Kotiluodon laituri valmistunut

Kotiluodon laituri on valmistunut tänään! Työt valmistuivat reilun viikon etuajassa. Nyt on kunnolla hyvä laituri. Päälaiturin edusta on samalla myös ruopattu, joten se yksi kivi Navikselle varatun paikan vieressä pitäisi myös olla mennyttä.

Huomio! Laiturissa on vielä muutama asia kesken ja sen käytön kanssa vaaditaan varovaisuutta. Urakoitsija tulee korjaamaan puutteet maanantaina. Leveämmän osuuden, se jossa penkki on, tullaan tukemaan paremmin maahan, välttäkää käyttöä viikonlopun aikana. Lisäksi laiturin madallusosan reunalankut tullaan kiinnittämään tukevammin.

 

Kuvat: Matti Salonen

Kirjoitettu

Vuoden 2017 viimeiset katsastukset

Seuraan rekisteröity vene pitää katsastaa vuosittain kesäkuun loppuun mennessä. Tämä koskee jokaista seuraan rekisteröityä venettä joissa halutaan käyttää veneseuran perälippua. Katsastus on osoitettavissa, kun paperit on tehty ja katsastustarra on asianmukaisesti kiinnitetty veneeseen kulkusuuntaan nähden vasemmalle puolelle.

Jos olet luopunut veneestäsi, olethan tarkastanut, että entisen veneesi omistajuus on poistettu myös Trafin rekisteristä. Myöskin vain rekisteröidyt veneet voidaan katsastaa.

Maasähköä käyttävät veneet. Suosittelemme korroosion välttämiseksi omassa tai kaverin veneessä galvaanisen erottimen asentamista. Laiturinaapurit kiittävät. Voit lukea lisää veneen sähköasioista Sähköturvallisuuden Edistämiskeskuksen ’Sähkö ja vene’ –oppaasta.

Mikäli jostain syystä et katsastuta venettäsi tänä vuonna, tee siitä pikainen ilmoitus katsastuspäällikölle, sähköpostilla kirsi.maasalo@gmail.com tai puhelimitse 040 557 2505.

Jos katsastus on vielä tekemättä niin kesän viimeiset mahdollisuudet katsastaa vene on 29.6.  Katajanokan venekerholla ja 4.7. Puotilan venesatamassa. Mikäli ryhmäkatsastustilaisuuksien päivät eivät sovi niin katsastus on mahdollista suorittaa muina aikoina, yksityistilaisuuden varauksessa yhteys Kari Jäkköön, Pekka Rastaaseen tai katsastuspäällikkö Kirsi Maasaloon. Katsastajien yhteystiedot löytyvät nettisivujen katsastustoiminta osiosta.

Vuosikatsastus ryhmätilaisuudessa maksaa 20€ ja yksityistilaisuus 40€.