Avomerilaivurikurssi

Avomerilaivurikurssi järjestetään talvikurssina tiistai-iltaisin lokakuulta alkaen. Kurssi päättyy huhtikuulla.

Avomerilaivurikurssi on koulutusportaan ylin aste joka antaa valmiudet taivaankappaleiden tunnistamiseen ja paikanmääritykseen niiden perusteella, ns. tähtinavigointi.

Tarkista verkkokaupastamme onko juuri nyt tarjolla avomerilaivurikurssia. Kurssi alkaa yleensä syksyisin lokakuulla.

Avoerilaivurikurssi on kaikille avoin, eli jäsenyys ei ole edellytyksenä osallistumiselle.

Rannikkolaivuritutkinto tulee olla suoritettu ennen avomerilaivuritutkintoa (tai viimeistään samassa tutkintotilaisuudessa hyväksytysti).

Kurssin hinta sisältää vain kurssiopetuksen, EI materiaalia eikä tutkintoa.

HNS:n Avomerinavigointikurssin hinta on 150,00 €. Tutkinnon normaalihinta on 60,00 €, mutta kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä ostettuna 50,00 €.

Kurssi etenee verkkaisesti niin, ettei ihan joka kerralla ole tarvetta saapua paikalle. Kuitenkin tutkinnon onnistumisen kannalta on oleellista, että pystyy laskutehtäviä ratkomaan kotitehtävinä, koska tehtävät eivät ole vaikeita, mutta niiden ratkaiseminen vaatii rutiininomaista osaamista, eikä sitä muuten saa kuin tekemällä myös kotitöitä. Kurssi jatkuu huhtikuulle, jolloin järjestetään seuraava tähtitieteellisen merenkulkuopin tutkinto. Opettajina toimivat Aimo Nissi (luennot) sekä Matti Grönroos (luennot) ja Erkki Attila (laskuharjoitukset).

Sekstanttiharjoitukset

Kurssiin liittyy sekstanttiharjoitus, johon myös aiemmin kurssin käyneet tai muut kiinnostuneet seuran jäsenet voivat osallistua. Aloitetaan vähän ennen auringonlaskua ja jatketaan iltahämärään. Paikka Eteläinen Uunisaari, jonne on ponttoonilaituriyhteys Kaivopuiston rannasta. Varmista harjoituksen toteutuminen puh. 050 533 5434, Aimo Nissi.

Johdannoksi kurssille

Taustatietoa kurssille aikovalle

Ilmoittautuminen tähtinavigoinnin kurssille

Ilmoittautuminen laivurikurssille ja kurssimateriaalien tilaus tehdään verkkokaupan kautta.