Koulutustoiminta

2016-07-20 18.57.43Koulutusta vapaa-ajan veneilijöille.

Suomen Navigaatioliiton koulutusjärjestelmän mukaisia merenkulkuopin teoriakursseja on kolme tasoa, joita vastaavat tutkinnot tulee suorittaa järjestyksessä: saaristo, rannikko ja avomeri. Ylemmän asteiselle kurssille osallistuminen edellyttää, että hallitaan alemman kurssiasteen tiedot.

Saaristo- ja rannikkolaivurikurssit järjestetään vuosittain sekä keväisin että syksyisin. Avomerilaivurikurssi alkaa syksyllä ja jatkuu huhtikuulle.

Laivurikurssien kolme tasoa ja Käytännön saaristolaivurikurssi

Laivurikursseja järjestetään vuonna 2018 kolmella eri tasolla:

Saaristolaivuri Seuraavat viikonloppukurssit alkavat 03.03. ja 17.03. Iltakurssi alkaa 14.03.
Rannikkolaivuri Seuraava viikonloppukurssi alkaa 07.04. ja iltakurssi 26.02.
Avomerilaivuri Nykyinen kurssi alkoi 10.10.2017 ja päättyyy 17.04.2018.

Käytännön saaristolaivurikurssi touko-kesäkuun vaihteeseessa alustavasti  22.5.-13.6. (kts lisätietoja)

Kurssit on suoritettava hyväksytysti yllä mainitussa järjestyksessä. Rannikko- ja avomerilaivurikursseille osallistumisen edellytyksenä on seuramme jäsenyys. Jos et vielä ole seuramme jäsen, niin voit hakea jäseyyttämme täyttämällä jäsenhakemuksen. Jäsenyyden edellytyksenä on vähintään saaristolaivurin aiemmin hyväksytty tutkinto.

Useamman tason tutkinnon voi suorittaa samanaikaisesti. Tällöin kuitenkin ylempi taso huomioidaan vain jos alempi tulee hyväksytyksi. On myös huomioitava, että useampaa tutkintoa samanaikasesti suorittavalle tutkintoaika on sama kuin kaikille muillekin, eli lisäaikaa ei voida myöntää.

Katso eri laivurikurssien ajankohtaiset tiedot sekä tiedot laivuritutkinnoista niiden omilta sivuilta.

 

Saaristolaivurikurssi

viiri_rannikkolaivuri_pieni
Rannikkolaivurikurssi

viiri_avomerilaivuri_pieni
Avomerilaivurikurssi

Ilmoittautumisohjeet

12661849_803041243134689_417516121359698346_nKursseille tulee ilmoittautua viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua. Riittävä osanottajamäärä on edellytyksenä kurssin järjestämiselle. Myöhemminkin ilmoittautuminen on mahdollista, mikäli kurssilla on tilaa. Kuitenkin noin kaksi viikkoa ennen kurssin alkua joudumme tekemään päätöksen kurssin mahdollisesta peruuntumisesta, ellei osanottajia ole riittävästi. Tällöin luonnollisesti jo ilmoittautuneille maksetaan peruuntuneeseen kurssiin liittyvät maksut takaisin verkkokauppamaksuineen.

Ilmoittautuminen laivurikurssille ja kurssimateriaalien tilaus tapahtuvat verkkokaupan kautta.

Lisätietoja laivurikursseista antaa Erkki Attila, puh. 0500 40 7828 tai sähköpostilla ekiattila@gmail.com.

Kurssille ilmoittautumisen yhteydessä mainitse seuraavat tiedot:

  • nimi
  • katuosoite
  • syntymäaika
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite

Syntymäaika tarvitaan Suomen Navigaatioliiton kirjaamistietoihin. Yhteydenpito kurssilaisiin pidetään ensisijaisesti sähköpostitse.

Tilaa samalla myös materiaalit. Sekä kurssipaikkavaraus että materiaalit voidaan ostaa kertaostoksella yhdessä ostoskorissa. Näin menetellen maksat vain yhden verkkokauppamaksun (3 €).

Ruotsinkieliselle oppikirjalle on oma artikkelinsa, samoin paketille, jossa on ruotsinkielinen oppikirja. Luennot ovat aina kuitenkin suomen kielellä.

Kurssimateriaali, joka on ostettu vähintään yhtä viikkoa ennen kurssin alkua, toimitetaan kurssipaikalle kurssin alkaessa. Ryhmätilauksesta myöhästyneet tarvikkeet toimitetaan erikseen sovittavalla tavalla.