Harjoitusajot

Käytännön kurssit

Veneilytaitoja voi kohentaa osallistumalla Helsingin Navigaatioseuran käytännön kursseille. Opetus tapahtuu kokonaan tai osittain seuran koulutusveneellä Navis V. Kurssitarjontaan kuuluu mm. tutka-, gps-, navigointi- ja pimeäajo-opetusta sekä vapaa-ajan veneilijöiden tavallisimpia tarvittavia pätevyystodistuksia varten CEVNI- ja VHF-kurssit.

HNS:n käytännön kurssit Naviksella on tarkoitettu vain seuran jäsenille. Vain teoriakurssit ovat kaikille avoimia.
Jos et vielä ole seuramme jäsen, niin voit hakea jäseyyttämme helposti verkkosivullamme. Jäsenyyden edellytyksenä on vähintään saaristolaivurin aiemmin hyväksytty tutkinto.

Laivurikursseille (saaristo-, rannikko- ja avomerilaivurikurssit) ilmoittaudutaan HNS:n verkkokaupan kautta. Ilmoittautumiset kaikille muille kursseille: katso asianomaisen kurssin sivulta. Kurssit ovat pääsääntöisesti siirtymässä verkkokauppaan. Lisätietoja kurssien järjestelyistä voit kysyä myös suoraan kurssien opettajilta, jos opettajien yhteystiedot on ao. kurssin sivulla mainittu.

10286747_533146596790823_8554652167979143456_o

Navis V:n harjoitusajot

Helsingin Navigaatioseuran koulutusalus Navis V:n purjehduskauden ohjelmassa järjestetään varsinaisten veneilykurssien lisäksi käytännön harjoitusajoja erikseen ilmoitettavan ohjelman mukaan.

Harjoitusajoja järjestetään viikoittain, normaalisti maanantaisin. Ajot lähtevät, ellei toisin mainita, Navis V:n kotilaiturista PVK:n venesatamasta, Puotilasta. Portti laituri D:lle löytyy Meripellontien laiturialueen länsipäästä aivan yhteysvenelaiturin vierestä. Ajoihin tulee ilmoittautua etukäteen, koska paikkoja on rajoitetusti. Ellei harjoitusajoon ole ilmoittautuneita viikkoa ennen ajoa, se saatetaan peruuttaa.

Koko kauden harjoitusajo-ohjelman sisältö vastaa Suomen Navigaatioliiton Käytännön veneilykurssia. Riittävässä laajuudessa suoritetun ajo-ohjelman jälkeen voi suorittaa näyttökökeen kansainvälisen huviveneen kuljettajakirjan hakemusta varten.

Harjoitusajot on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille HNS:n jäsenille. Kirjaudu myClubiin ilmoittaututuaksesi verkkokaupassa, eli sivu aukeaa vain kirjautuneille HNS-jäsenillemme. Ilmoittautuessasi saat sähköpostiisi laskun, jonka maksamalla vahvistat osallistumisesi.