Harjoitusajot

Käytännön kurssit

Veneilytaitoja voi kohentaa osallistumalla Helsingin Navigaatioseuran käytännön kursseille. Opetus tapahtuu kokonaan tai osittain seuran koulutusveneellä Navis V. Kurssitarjontaan kuuluu mm. tutka-, gps-, navigointi- ja pimeäajo-opetusta sekä vapaa-ajan veneilijöiden tavallisimpia tarvittavia pätevyystodistuksia varten CEVNI- ja VHF-kurssit.

HNS:n käytännön kurssit Naviksella on tarkoitettu vain seuran jäsenille. CEVNI-kurssit ovat kaikille avoimia.
Jos et vielä ole seuramme jäsen, niin voit hakea jäseyyttämme helposti verkkosivullamme. Jäsenyyden edellytyksenä on vähintään saaristolaivurin aiemmin hyväksytty tutkinto.

Laivurikursseille (saaristo-, rannikko- ja avomerilaivurikurssit) ilmoittaudutaan HNS:n verkkokaupan kautta. Ilmoittautumiset kaikille muille kursseille: katso asianomaisen kurssin sivulta. Kurssit ovat pääsääntöisesti siirtymässä verkkokauppaan. Lisätietoja kurssien järjestelyistä voit kysyä myös suoraan kurssien opettajilta, jos opettajien yhteystiedot on ao. kurssin sivulla mainittu.

10286747_533146596790823_8554652167979143456_o

Navis V:n harjoitusajot

Helsingin Navigaatioseuran koulutusalus Navis V:n purjehduskauden ohjelmassa järjestetään varsinaisten veneilykurssien lisäksi käytännön harjoitusajoja erikseen ilmoitettavan ohjelman mukaan.

Harjoitusajoja järjestetään viikoittain, normaalisti maanantaisin. Ajot lähtevät, ellei toisin mainita, Navis V:n kotilaiturista PVK:n venesatamasta, Puotilasta. Portti laituri D:lle löytyy Meripellontien laiturialueen länsipäästä aivan yhteysvenelaiturin vierestä. Ajoihin tulee ilmoittautua etukäteen, koska paikkoja on rajoitetusti. Ellei harjoitusajoon ole ilmoittautuneita viikkoa ennen ajoa, se saatetaan peruuttaa.

Koko kauden harjoitusajo-ohjelman sisältö vastaa Suomen Navigaatioliiton Käytännön veneilykurssia. Riittävässä laajuudessa suoritetun ajo-ohjelman jälkeen voi suorittaa näyttökökeen kansainvälisen huviveneen kuljettajakirjan hakemusta varten.

Harjoitusajot on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille HNS:n jäsenille. Ilmoittautumiset verkkokauppamme kautta. Ilmoittautuessasi saat sähköpostiisi laskun , jonka maksamalla vahvistat osallistumisesi.